Liofilizacja drożdży - strona 13

note /search

Substancje konserwujące, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 777

właściwości- hamują rozwój pleśni i drożdży w pH 3-6, wiele rodzajów bakterii, nieskuteczne w odniesieniu...

Skrypt z w - ekstrakcja

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Inżynieria bioprocesowa
Pobrań: 98
Wyświetleń: 952

do drugiej przez modyfikację pH jednej z faz. Rozdział komórek drożdży w układach dwufazowych Wykonanie...

Niedobór witaminy B1

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1512

bardzo rzadki, ponieważ szczególnie ziarna i drożdże oraz wątroba czy mleko zawierają jej odpowiednią ilość...

Odpowiedź nieswoista - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Immunologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 868

(mykobakterie) mannany i zymozen drożdży N-formylowana metionina bakterii G+ Receptory rozpoznające PAMP...

Obieg węgla i azotu- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 392
Wyświetleń: 2653

przez drożdże z wytworzeniem alkoholu etylowego i dwutlenku węgla. redukcja azotanów - ostateczne akceptory...

Bakteriocyny

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Genomika i proteomika
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1582

;  Nie ma wpływu na bakterie gram(-), drożdże i pleśnie, ponieważ ich dodatkowa błona zewnętrzna...