Lecytyny - strona 9

Patomorfologia - wątroba 1

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Patomorfologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1001

→zakaż. Cholesterol-nierozp.w H20,w żółci micellez kw.żółc.i lecytyną(gdy ich []↓→wytrącenie cholesterol...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1673

destrukcyjny mechanizm) Emulgatory Fosfolipidy (lecytyna), białka, agar-agar, NIE JEST: olej sojowy...

Biochemia - struktura makrocząsteczek

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz
Pobrań: 336
Wyświetleń: 5355

jako lecytyna) fosfatydyloetanolamina (PE, GPEtn) i- fosfatydyloseryna (PS, GPSer) 2.16 Budowa...

Chemia leków wykładówki

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Dr Ryszarda Żabska
  • Chemia leków
Pobrań: 798
Wyświetleń: 5103

. - jest także prekursorem lecytyny - składnika błon komórkowych - zapobiega zmianą w ich składzie j.w. j.w. - leki...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

jaja. Emulsja typu olej w wodzie stabilizowana przez lecytynę. Otoczone błonką wite linową zbudowaną...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 5698

Substancje stabilizujące, emulgujące: E322 lecytyna E327 mleczan wapnia E414 guma arabska Substancje...