Kwasy utleniające i redukujące - strona 10

Wykład - właściwości fizyczne mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1820

lub utleniająca jest dana substancja, określa więc zdolność lub siłę systemu do przyjmowania elektronów...

Annatto - barwnik wrażliwy na kwas

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 770

się w obecności jonów Ca+ lub w obecności kwasów - wzrost stabilności norbiksyny w kompleksach z białkami...

Biochemia - cukry i tłuszcze

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Dariusz Latowski
  • Biochemia
Pobrań: 1617
Wyświetleń: 6300

cukrowców. - TŁUSZCZE: podział, występowanie i biologiczna rola, kwasy tłuszczowe (nasycone i nienasycone...

Metalurgia-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr hab. inż. Jan Masalski
  • Chemia materiałów
Pobrań: 476
Wyświetleń: 2135

wodnych silnych utleniaczy (kwasy utleniające HNO3, st. gorący H2SO4) Cu+H++NO3-=Cu2++NO+ H2O 3) Złoto...