Mikrobiologia - wykład 12
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Mikrobiologia
ANTYBIOTYKÓW Lecznictwo ludzi ~ 50 000 ton Weterynaria ~ 30 000 ton Ochrona roślin ~ 20 000 ton Konserwacja...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
ANTYBIOTYKÓW Lecznictwo ludzi ~ 50 000 ton Weterynaria ~ 30 000 ton Ochrona roślin ~ 20 000 ton Konserwacja...
w technologii żywności - przeczytać Główne metody konserwacji żywności: Produkty żywnościowe ze wzg...
, ptaków, roztoczy, mięczaków d) inne: - konserwacja żywności - ochrona obiektów i urządzeń w środowisku...
% w stałej temperaturze Sposoby konserwacji żywności, sterylizacja i pasteryzacja. Pasteryzacja...
na rynkach krajowych intensywne wdrażanie nowych technologii na szeroką skalę. Oświetlenie ulic, konserwacja...
, konserwacja żywności, więcej wody w kosmetykach - w klimatach gorących) uwarunkowania polityczne np. Rosja...
strukturę białek. Środki te stosowane są głównie do konserwacji żywności np. kwas benzoesowy, salicylowy...
na skrajne wartości pH zaburzają III-rzędową strukturę białek. Środki te stosowane są głównie do konserwacji...
ich wartości odżywczych. Tyndalizacja: metoda konserwacji żywności, która polega na trzykrotnej pasteryzacji...
mają zastosowanie w przemyśle: a) spożywczym; Nizyna, wykryta w roku 1920, wykorzystywana jest do konserwacji...