Konserwacja żywności

Jałowość i wyjaławianie - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1029

. Tyndalizacją - metoda konserwacji żywności, która polega na trzykrotnej pasteryzacji przeprowadzanej co 24...

Bakteriocyny

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Ryszard Tomkiewicz
  • Genomika i proteomika
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1477

; Nizyna, wykryta w roku 1920, wykorzystywana jest do konserwacji żywności w ponad 50 krajach. Obecnie...

Pytania na egzamin - Atomy

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Paweł Perkowski
  • Chemia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1267

w ochronie plonów. Mniej szkodliwe nawozy nowe metody przetwarzania i konserwacji żywności...

Chemia - pytania na egzamin

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Paweł Perkowski
  • Chemia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1435

w ochronie plonów. Mniej szkodliwe nawozy nowe metody przetwarzania i konserwacji żywności...