Karoteny - strona 3

note /search

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

. Największe znaczenie mają karotenoidy, głównie β-karoten i ksantofil. Zawartość związków azotowych w miodzie...

Miażdżyca - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 105
Wyświetleń: 728

Wzbogacanie diety w antyoksydanty pokarmowe (witaminy C, E, β-karoten) Ograniczenie spożycia alkoholu ŻYWIENIE...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

.WITAMINY I ANTYOKSYDANTY Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach 1. Witamina A (Retinol,Beta-karoten...

Lipidy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1099

rozpuszczalnych w tłuszczach Nieznaczne obniżenie wchłaniania a-tokoferolu (witaminy E), 0-karotenu (prowitamina...

Kinaza kreatynowa

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1127

i zwierząt tworzą się witaminy Karoteny → witamina A Ergosterol i 7-dehydrocholesterol → witamina D2 i D3...