Karoteny - strona 4

note /search

Barwniki naturalne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 714
Wyświetleń: 3549

acyklicznych (likopen), monocyklicznych (γ-karoten) lub bicyklicznych (a-karoten i β-karoten). Ogólnie...

Biogeneza chloroplastów - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2352

barwniki pomocnicze: karotenoidy (karoteny - zbudowane z dwóch pierścieni połączonych długim łańcuchem...

Lipidy i karotenoidy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1638

z części jest pochodną 4 jednostek izoprenowych Najbardziej istotnym karotenoidem jest β-karoten...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 805

, szpinak, tran, produkty mleczne, tłuste mięso oraz, jako prowitamina: karoten, marchew, pomidory, sałata...

Wykład - barwniki, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1435

Barwniki naturalne: ksantofile, karoteny, luteina. kapsakantyna. syntetyczne: ester etylowy, kwas...

Wykład - żywienie bydła, sem II

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 539
Wyświetleń: 1792

na składniki pokarmowe (podstawowe): -jednostki owsiane, -sucha masa, -bos, -wapń, -fosfor, -karoten...

Warzywa i owoce - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1092

-karoten): marchew, dynia, papryka czerwona, kapusta pekińska, szczypior, koper, fasola szparagowa, sałata...