Karotenoidy - strona 2

note /search

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 2002

interferujących ogranicza się głównie do karotenoidów oraz produktów rozpadu i pochodnych witaminy A. Dają...

Barwniki-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1008

: karotenoidy chlorofile mioglobina i hemoglobina antocyjany betalainy - czerwone i żółte, z buraka ćwikłowego...

Barwniki naturalne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 714
Wyświetleń: 3542

, wyrobów cukierniczych i napojów. - karotenoidy-żółte polienowi barwniki roślinne rozpuszczalne...

Barwniki

  • Uniwersytet Opolski
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 350
Wyświetleń: 2079

) oraz karotenoidy b) soku komórkowym wodniczki – antocyjany oraz flawonole 12.2.1. Chlorofil a Wychwytywanie energii...

Fotosynteza-faza jasna i ciemna

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 609
Wyświetleń: 3122

stanu wzbudzonego. W absorpcji światła biorą także udział barwniki należące do karotenoidów. Ich maksima...

Fotosynteza - wykład 4

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia roślinna
Pobrań: 336
Wyświetleń: 2002

- krasnorosty karotenoidy (karoteny i ksantofile) - u wszystkich (u różnych organizmów różne) fikobiliny...