Kapusta - strona 5

note /search

Żywienie pacjentów ze stomią

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1253

kapusty, grochu, szparagów, fasoli, bobu, cebuli. Niewskazane jest picie alkoholu oraz stosowanie ostrych...

Alergia pokarmowa - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1813

, zawierające histaminę - salami, kiełbasy, ryby (tuńczyk, łosoś, śledź, makrela), sery dojrzewające, kapusta...

Szkodniki na B

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Etymologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1274

. Drugie pokolenie składa jaja na dolnej stronie liścia (na kapuście,kalafiorze) Poczwarka II pokolenia...

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1701

i kapusty, musztardy. Zielenina - znacznie podnosi zawartość witaminy C oraz korzystnie wpływa na cechy...

Warzywa i owoce - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1092

-karoten): marchew, dynia, papryka czerwona, kapusta pekińska, szczypior, koper, fasola szparagowa, sałata...

Żywność

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 987

obecnych w pożywieniu naturalnym ma bardzo złożone skutki, np. indol-3-metanol obecny m. in. w kapuście...