Jełczenie sera - strona 14

note /search

Alergia pokarmowa - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1813

, zawierające histaminę - salami, kiełbasy, ryby (tuńczyk, łosoś, śledź, makrela), sery dojrzewające, kapusta...

Lektura - niemiecki -słówka

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Filologia niemiecka (germanistyka)
Pobrań: 469
Wyświetleń: 2317

Museen - noc muzeów Handkäs mit Musik - przystawka z sera i wina jabłkowego zachęcająca do tańca i zabawy...

Pojęcie ceny

Pobrań: 56
Wyświetleń: 1526

można ustalić w oparciu o ceny podobnych serów już produkowanych. Trzeba przy tym uwzględnić wartość użytkową...

Kulturoznawstwo - spis lektur

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Estetyka
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1568

: Własności i cele happeningu). RE/Serach: Industrial Culture Handbook, San Francisco 2006. P. Piotrowski...

Owce

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 231
Wyświetleń: 3206

sera jogurty (tureckie Ya-urt - kwaśne mleko) sery typu Roquefor - ser miękki Obecnie Unia Europejska...

Szyszynka - funkcja w organizmie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1477

jąderka *SER * rybosomy *mikrotubule -Funkcja: Służą do transportu pęcherzyków synaptycznych * Wydzielają...

Substancje konserwujące, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 777

, Lactobacillus, najbardziej efektywny w pH poniżej 4 ADI - 33000 jednostek/kg zastosowanie - sery dojrzewające...

Definicja zafałszowania, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 105
Wyświetleń: 889

zafałszowań. W Anglii w epoce Wiktoriańskiej zafałszowania były dość częste, np. sery były barwione związkami...