Białka, tłuszcze i cukry
- Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
- Biochemia
masło- wit. A i D - zapotrzebowanie: 1g/ kg/ 24h - jełczenie tłuszczu- rozkład, ciekłe szybciej...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
masło- wit. A i D - zapotrzebowanie: 1g/ kg/ 24h - jełczenie tłuszczu- rozkład, ciekłe szybciej...
Bacteriumcyanogenum czarne - rozwój pleśni Cladosporium zmiany w tłuszczu (jełczenie i zmiana barwy): Pseudomonas...
(+psychrofilne), zmiany chemiczne (jełczenie tłuszczu) Solone- jełczenie tłuszczu, rozwój bakterii, barwne plamy...
Botulinum, uniemożliwienie powstawania prod. jełczenia tłuszczów. -uzyskanie prod dietetycznych np...
Porównanie zasadowości amin Aminy jako nukleofile Substytucja nukleofilowa i reakcja eliminacji z udziałem...
i napisać do nich reakcje potwierdzajace ich właściwości 2)dysocjacja amioniaku i napisac co jest kwasem...
Szybkość reakcji można zdefiniować jako stosunek ubytku stężenia substratu lub jako stosunek...
Klasyfikacja reakcji chemicznych reakcja prosta reakcja zło ona Kryteria podziału reakcji chemicznych I. Wg...
Stopień przereagowania : miara zaawansowania reakcji chemicznej gdzie: Stan równowagi W stanie...
Notatka porusza między innymi takie zagadnienia jak: równanie kinetyczne dla łańcuchowej reakcji...