Mikrobiologia - wykład 5
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Mikrobiologia
pochodzące z importu. ZIARNA ZBÓŻ, ORZECHY ZIEMNE I PISTACJOWE, NASIONA BAWEŁNY I ROŚLIN OLEISTYCH, PRZYPRAWY...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
pochodzące z importu. ZIARNA ZBÓŻ, ORZECHY ZIEMNE I PISTACJOWE, NASIONA BAWEŁNY I ROŚLIN OLEISTYCH, PRZYPRAWY...
, warzywa strączkowe, krzyżowe, ogórki, rzodkiewki - Ostre przyprawy, alkohol, orzechy, grzyby, marynaty...
, powietrze, ciepło-> jełczenie tłuszczu Jełczenie zależy od składu chemicznego tłuszczu- największe zmiany...
pospolity, dęby, grap pospolity, orzech włoski, robinia, gatunki mniej odporne na mróz: magnolia...
, orzechy Syndrom białka jaja - awitaminoza spowodowana owidyną, która tworzy trwały kompleks z biotyną...
kwasy tłuszczowe (zawarte w olejach, rybach, orzechach itp.) Białka są związkami uczestniczącymi...
, orzech włoski, migdał JAGODA * wielonasienny owoc z soczystą owocnią (powstałą z kilku owocolistków...
do Kalifornii sprowadzono orzecha włoskiego. Po 26 latach motyl zaczął się też rozwijać na orzechu. Próby...
, płatki owsiane, kukurydza, orzechy, jarmuż, natka pietruszki, seler, czekolada, mak, zielony groszek...
, ziele angielskie, orzechy włoskie; syntetyzowany sztucznie, dodawany do lodów, ciast, ciastek, gum...