Jełczenie orzechów - strona 10

note /search

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1225

do ok. 70% w orzechach pekanowych. Pewne produkty roślinne są ubogie w tłuszcze (np. 3% w grzybach...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

tłuszczowych. Kwasy tłuszczowe (szczególnie nienasycone), mogą dalej ulegać przemianom tzw. jełczeniu, w wyniku...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1848

lub jasnokremowym. Kolor żółty świadczy o posuniętych procesach jełczenia w słoninie. SMALEC - wyborowy...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia
Pobrań: 630
Wyświetleń: 1666

aminokwasów (fasolka + chleb rośliny strączkowe + orzechy) Tłuszcze *1 g dostarcza 9 kcal *są nośnikiem...

Gospodarowanie i rzadkość

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Mikroekonomia
Pobrań: 595
Wyświetleń: 1771

GOSPODAROWANIE - WYBÓR W WARUNKACH RZADKOŚCI Aby rozwikłać istotę problemu ekonomicznego należy zwrócić uwagę na dwa podst a wowe fakty: Istniejące i dostępne społeczeństwu zasoby są zawsze ograniczone w swej wielkości. Ludzkie potrzeby są nieograniczone. Nadmiar potrzeb w stosunku do możliwości ...

Gospodarowanie - wybór w warunkach rzadkości

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Mikroekonomia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 679

GOSPODAROWANIE - WYBÓR W WARUNKACH RZADKOŚCI Aby rozwikłać istotę problemu ekonomicznego należy zwrócić uwagę na dwa podstawowe fakty: Istniejące i dostępne społeczeństwu zasoby są zawsze ograniczone w swej wielkości. Ludzkie potrzeby są nieograniczone. Nadmiar potrzeb w stosunku do możliwości ic...