Jełczenie oliwy - strona 2

note /search

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

jełczenia tłuszczów i olejów, kiedy to powstają wolne rodniki a także szkodliwe dla zdrowia aldehydy...

Tłuszcz - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 875

je tłuszczami roślinnymi. Są one dobrym źródłem NNKT, nie zawierają cholesterolu. Oliwa z oliwek wykazuje dużą...

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1267

ze zjełczałego surowca mrożonego. Często jełczeją śledzie solone. Powszechnie jako części jadalne ciała ryb...

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1638

tego procesu powstają ketokwasy z których przez dekarboksylację tworzą się metyloketony. Jełczeniu ketonowemu...

Drogi pozapiramidowe - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Fizjologia
Pobrań: 1008
Wyświetleń: 3773

), • Kończą się na γ−motoneuronach. DROGA OLIWKOWO-RDZENIOWA • Początek w jądrach dolnej oliwy, biegnie...

Daty od 1525r do 1683r

  • Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1512

, Chodkiewicz (husaria) 1627 - bitwa morska pod Oliwą 1655 - atak Szwedów na Polskę 1656 - Polacy odzyskali...