Jełczenie oksydacyjne - strona 8

note /search

Biomarkery-opracowanie

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia środowiska
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1085

oksydacyjnego. • Inne cechy IsoP przyczyniające się do ich przydatności jako biomarkerów obejmuje m.in...

Gaz wysypiskowy - omówienie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Gospodarka odpadami
Pobrań: 42
Wyświetleń: 574

(redoksyjno - oksydacyjnego), uwodnienia, temperatury powietrza i ciśnienia atmosferycznego. Emitowany gaz...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 532
Wyświetleń: 5537

masło- wit. A i D - zapotrzebowanie: 1g/ kg/ 24h - jełczenie tłuszczu- rozkład, ciekłe szybciej...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

(+psychrofilne), zmiany chemiczne (jełczenie tłuszczu) Solone- jełczenie tłuszczu, rozwój bakterii, barwne plamy...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

oksydacyjnych itp. Granulacja zależy od grubości przemiału. Przydatność do przechowywania mąki uzależniona...

Utlenienie i redukcja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Chemia ogólna
Pobrań: 119
Wyświetleń: 987

; ma własności utleniające (oksydacyjne) reduktor substancja ulegająca utlenieniu; ma własności redukujące...