Wykład - używki, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
rozwoju drobnoustrojów chorobotwórczych lub nagromadzania się związków szkodliwych w procesie jełczenia...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
rozwoju drobnoustrojów chorobotwórczych lub nagromadzania się związków szkodliwych w procesie jełczenia...
modyfikowana. -chlorek amonu -plazma krwi, żelatyna, hydrolizaty białkowe, ich sole, białka mleka i glutenu...
jełczenie tłuszczów Drożdże Debaromyces hansenii Candida famata Wykorzystanie tlenu Proteazy i lipazy...
Odruch oddawania mleka- podrażnienie receptorów po zadziałaniu bodźca ssania lub dojenia powoduje...
SUBSTANCJE HAMUJĄCE Naturalne substancje hamujące znajdujące się w mleku: Laktoferyna...
składająca się z typów produktów, które mają podobną zdolność zaspokojenia danej potrzeby (np. mleko); typ...
Biochemia – sprawozdanie 8 Hydroliza lipidów mleka za pomocą lipazy trzustkowej Opis...
Analiza żywności Sprawozdanie Oznaczenie laktozy w mleku metodą Bertranda 1. Ćwiczenie Oznaczenie...
przeznaczenia żywieniowego) 2. Zanieczyszczenia żywności 3. Funkcje technologiczne składników żywności 4. Mleko...
w badanym mleku płomieniową metodą spektroskopii absorpcji atomowej. Przebieg ćwiczenia: Odważono...