Jełczenie masła - strona 3

note /search

Biochemia - materiały

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 3598

wymień glikolipidy jełczenie tłuszczów uwodornienie tłuszczów na przykładzie wzór i charakterystyka...

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1267

ze zjełczałego surowca mrożonego. Często jełczeją śledzie solone. Powszechnie jako części jadalne ciała ryb...

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1638

tego procesu powstają ketokwasy z których przez dekarboksylację tworzą się metyloketony. Jełczeniu ketonowemu...