Egzamin z technologii żywności , sem IV - cukry
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
tłuszczu stałego jest masło kakaowe. 6. Podaj jeden przykład białka mleka - kazeina. 7. Fosfolipidem...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
tłuszczu stałego jest masło kakaowe. 6. Podaj jeden przykład białka mleka - kazeina. 7. Fosfolipidem...
zafałszowań: Margaryna dodawana do masła Dodatek mielonej kawy prażonych korzeni cykorii, co miało miejsce...
, margaryna zamiast masła (zachodnia dieta, inaczej Azja -oleje rybne) prekursor kwasu arachidonowego...
–O dla małego kraju o otwartej gospodarce. Produkcja jednostki masła wymaga 2 jednostek kapitału i 2 jednostek...
chude -głównym źródłem energii są: tłuszcze (olej, masło, śmietana) oraz węglowodany (cukier, kasza...
Halibut biały świeży 0,29 0,37 0,67 Sardynka w oleju 2,22 5,8 4,02 Olej rzepakowy 7,13 57,99 30,32 Masło...
na czczo: - masło, - oliwa, - olej. -duża podaż płynów. Dieta bogatobłonnikowa bez odpowiedniej ilości...
. Poza tym wykorzystuje się je w przemyśle spożywczym (masło, oleje, smalec, margaryna), oraz jako paliwa (stearyna...
tłuszczowych. Kwasy tłuszczowe (szczególnie nienasycone), mogą dalej ulegać przemianom tzw. jełczeniu, w wyniku...
jest z występowaniem trujących składników (alkaloidy) lub zepsuciem (jełczenie, gnicie) . Do niedawna człowiek kierował...