Ogórki, fermantacja masłowa - wykład
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
glicerydów, przyczynia się do jełczenia masła (uwolnienie się wolnego kwasu masłowego). Zastosowanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
glicerydów, przyczynia się do jełczenia masła (uwolnienie się wolnego kwasu masłowego). Zastosowanie...
niebieska, zielona, brunatna, świecenie (Pseudomonas), rozwój bakterii w szpiku, jełczenie tłuszczu pH 7-7,5...
przestrzenie → jełczenie tłuszczów Metody zapobiegania ususzce: -stosowanie właściwych parametrów...
w niektórych resztach lizyny i hydroksylizyna. Powstają reaktywne reszty aldehydowe, ulegające kondensacji...
, świeżość produktu, np. zapach psującego sie mięsa, występowanie obcych zapachów, np. jełczenie oleju...
mogą w roślinach ulegać utlenieniu i występują wówczas w olejku w formie pochodnych aldehydowych i alkoholowych...
jest przez utlenianie grupy aldehydowej glukozy. Proces można przeprowadzać na drodze mikrobiologicznej i chemicznej...
aldehydowe -jego wit. tamina -organiczny związek chemiczny zawierający szkielet pirymidyny, tiazolu i resztę...
) pirofosforan tiaminy- gr. Aldehydowa d) biotyna - tu byla jakas zla odpowiedz (powino byc CO2) e...
) testosteron 3) posiada 21 atomów węgla 4) zawiera pierścień aromatyczny 5) zawiera grupę aldehydową przy C-18...