Jełczenie aldehydowe - strona 9

note /search

Destylacja i rektyfikacja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2191

wydziela się cztery frakcje: spirytus etylowy (rektyfikat), frakcję estrowo-aldehydową, oleje fuzlowe...

Kompozyt - wykład

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Praca inżynierska
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1050

-mocznikowe i fenolowo-melaminowe) oraz fenoplasty (żywice fenolowo-aldehydowe). Kompozyty o osnowie żywic...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

do znacznych strat witaminy A. Retinol ulega też łatwo rozkładowi w czasie jełczenia tłuszczu. Witamina...

Kalat, streszczenie

  • Biofizjologiczne podstawy zachowania
Pobrań: 4718
Wyświetleń: 7147

( +enzymy wątrobowe)-> aldehyd octowy (+dehydrogenaza aldehydowa)-> kwas octowy, ludzie z mutacją w genie...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

jełczenia tłuszczów i olejów, kiedy to powstają wolne rodniki a także szkodliwe dla zdrowia aldehydy...