Jęczmień

Składniki jęczmienia

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 770

Jęczmień (Hordeum L.) - rodzaj zbóż z rodziny wiechlinowatych. W zależności od podziału wyróżnia...

Wykład - kasze, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1477

, obłuszczone ziarno jęczmienia - kasza jęczmienna wiejska (kasza łanowa) oczyszczona, obłuszczona i pokrojone...

Opracowanie - ochratoksyny, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 77
Wyświetleń: 651

ochratoksynę A występującą w produktach roślinnych, takich jak kukurydza, jęczmień, pszenica i owies...

Światowe spichlerze zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1232

% proso 6% jęczmień 10% WYKORZYSTANIE ZBÓŻ W GAŁĘZIACH PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO: młynarstwo - pszenica...

Nauczanie - technika karuzela

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr Dorota Sobierańska
  • Metody aktywizujace w edukacji
Pobrań: 35
Wyświetleń: 868

Ameryki 1492 r.) Rolnictwo:  Na wyżynnej Mesecie uprawia  się pszenicę i jęczmień. Na wilgotniejszych...