Hydrolazy glikozydowe - strona 18

note /search

Związki organiczne komórki

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 749

cząsteczki * w ten sposób powstałe wiązanie O-glikozydowe (przez tlen) jest dość trwałe w środowisku wodnym...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6699

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...

Biochemia - wykład 11

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1449

Wykład będzie się składał z kilku elementów. Pierwszy element na który zwrócę uwagę to jest powiązanie pomiędzy metabolizmem lipidów a węglowodanów, w dwóch bardzo ważnych okresach, biorąc pod uwagę żywienie człowieka, mianowicie okres międzyposiłkowy, czyli preresorbcyjny, a to innymi słowy jest ok...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

tylko w mleku nie ogrzewanym. Enzymy - hydrolazy i oksydoreduktazy. Niektóre mają dodatni, inne ujemny wpływ...