Grupa karboksylowa - strona 3

Fortyfikacja żywności

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1337

- enzymatyczna DYSOCJACJA AMINOKWASÓW W środowisku kwaśnym np. pH 1 cofa się jonizacja grupy karboksylowej -COOH...

Biochemia Bialka Kolokwium 2

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Agnieszka Grzegorzewska
  • Biochemia
Pobrań: 749
Wyświetleń: 6307

i bialek - kationu - (+) ph roztworu nizsze niż wartość pK dla grupy karboksylowej -anionu - (-) pH...

Kwasy karboksylowe i ich pochodne

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr hab. Bogdan Boduszek
  • Chemia organiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1449

Struktura grupy karboksylowej Właściwości fizyczne wybranych kwasów karboksylowych Reakcje kwasów...