Gorzki - strona 7

Wykład - flawonoidy

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Leszek Guz
  • Biologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1092

m.in. w: - owocni pomarańczy gorzkiej - liści mięty pieprzowej - Mimo że jest glikozydem, w wodzie...

Aromaterapia - wykład

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kosmetologia pielegnacyjna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1155

, dlatego przed stosowaniem terapii zaleca się wykonanie testów. Olejki pozyskane np. z pomarańczy gorzkiej, kminu rzymskiego...

Toksykologia - wyklad 6

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1281

8% migdały gorzkie 3% śliwa, wiśnia do 2,5% czereśnia 2% amygdaliina beta-glukozydaza + H2O 2 cz...

Feromony owadów i zapach kwiatów

  • Politechnika Gdańska
  • dr Szafranek
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 84
Wyświetleń: 2016

pirolizydynowe. Zawartość alkaloidów może wynosić do 4ppm, ale miód taki jest gorzki i nie nadaje się do spożycia...