Gorzki - strona 3

Fortyfikacja żywności

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1337

smaku związana jest z konfiguracją molekularną - o słodkim smaku - głównie izomery D - o smaku gorzkim...

Mikrobiologia - wykład 6 - Drożdże

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Danuta Czajkowska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1757

pozwalając na rozwój bakterii gnilnych. Drożdże rozwijające się w maśle są przyczyną lekkokwaśnego, gorzkiego...

Zmysł smaku i węchu - omówienie

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Anatomia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1085

smaki: słodki, kwaśny, gorzki i słony, za pomocą receptorów, znajdujących się w specjalnych strukturach...

Olejki eteryczne

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Chemia
Pobrań: 224
Wyświetleń: 4935

Aurantii amari pericarpium - Owocnia pomarańczy gorzkiej Aurantii amari flos-Kwiat pomarańczy gorzkiej...

Lipidy - zalecenia żywnościowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 889

TŁUSZCZOWY PRÓG WYCZUWALNOŚCI (mmol/l) OPIS SMAKU kwas oleinowy 9-12 gorzki, piekący, cierpki kwas elaidynowy...