Glutation - strona 3

note /search

Skład chemiczny mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1764

%). Nukleotydy. Peptydy: karnozyna, anseryna, glutation. Aminokwasy, aminy. Tłuszcz: Około 3%. Węglowodany...

Toksyczność arsenu

  • Uniwersytet Gdański
  • Toksykologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1155

glutationu. Arsen - toksyczność • Nieorganiczny arsen bywa znacznie bardziej toksyczny niż arsen organiczny...

Źródła zanieczyszczeń żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Toksykologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 539

we wszystkich tkankach do epoksydów, detoksykacja poprzez: sprzęganie z kw. glukuronowym(dawca gr SH), z glutationem- kw...

Chrom- właściwości

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Toksykologia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1197

utleniających, pobudza tym samym lub hamuje aktywność enzymów. Przy udziale cytochromu oraz glutationu następuje...

Krew i limfa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Toksykologia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1526

mikrosomalnej, np. kwas benzoesowy- kwas hipurowy Sprzęganie z glutationem(cysteiną) -reakcja ta zachodzi...

Leki układu wegetatywnego

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Pobrań: 98
Wyświetleń: 3122

arachidonowego - łączą się wiązaniami eterowymi z glutationem komórek eozynofilowych i glutationem komórek...