Galaktoza - strona 7

note /search

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12432

hydroksyaldehydy (aldozy) / hydroksyketony (ketozy) cukry proste (monosacharydy) mannoza galaktoza glukoza fruktoza...

Karmienie naturalne

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Dietetyka pediatryczna
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1057

źródło galaktozy niezbędnej do syntezy glikolipidów mózgu. Wraz z oligosacharydami stymuluje także rozwój...

Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2331

: permeazę laktozową - transportuje, beta-galaktozydaza - hydrolizuje laktozę do glukozy i galaktozy...

Wielocukry - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 49
Wyświetleń: 910

wytwarzają dwa wielocukry: Kurdlan Bursztynoglukan (kurdlan zawierający dodatkowo bursztynian i galaktozę...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

: azotany 1.który cukier jest cukrem prostym (galaktoza) 2. czego uzywamy do rafinacji oleju rzepakowago...