Flokulacja - strona 6

Rozpuszczalność i utlenianie białek

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2093

układ Błona białkowa tworząca się wokół lipidu, mająca ładunek elektryczny, zapobiega flokulacji, tzn...

Drożdże browarnicze- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1631

. Kłaczujące - oznacza, że mają zdolność do flokulacji - duża szybkość wzrostu i wydajność biomasy komórek...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1106

kwasów organicznych Zdolność do flokulacji i szybkiego osadzania po zakończeniu fermentacji Czechy...

Osady ściekowe - omówienie

  • Politechnika Gdańska
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1694

(flokulację), • niszczenie struktury kłaczka, co ułatwia oddawanie wody, • zwiększenie odporności na ścinanie...

OT_ egzamin v1

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1533

do kiełkowania, przydatne tam, gdzie są składniki labilne nie wytrzymujące > 100'C( (65-85'c) Flokulacja...