Flawonoidy - strona 10

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 126
Wyświetleń: 2443

. Miód może zawie­rać karotenoidy, flawonoidy, antocyjany, chlorofil oraz inne barwniki występu­jące...

Biochemia - struktura makrocząsteczek

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz
Pobrań: 336
Wyświetleń: 5355

produkcję metabolitów glikozy.Bierze udział w syntezie lignin, flawonoidów, zw.fenolowych, aminokwasów...

Schemat produkcji czekolady

  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
Pobrań: 889
Wyświetleń: 5894

, że flawonoidy zawarte w czekoladzie zmniejszają ryzyko powstawania zmian niedokrwiennych w sercu. Czekolada...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2527

, ligniny, pektyny 2)Barwniki - chlorofil, karotenoidy, flawonoidy(antocyjany) 3)Związki polifenolowe...

Technologia postaci leku

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Lilianna Byś
  • Technologia postaci leku
Pobrań: 385
Wyświetleń: 3927

wskaźnika goryczy oznaczanie zawartości flawonoidów, garbników, olejków Określanie wyglądu substancji...

Leki-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1120

, flawonoidy, garbniki Folium Digitalis purpureae = 0.3% glikozydy kardenolidowe (kompleks glikozydów...