Flawonoidy - strona 9

note /search

Utlenianie biologiczne

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1981
Wyświetleń: 4095

        przez te enzymy), drobnocząsteczkowe antyoksydanty (askorbinian, tokoferol, flawonoidy roślinne, karotenoidy...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 2142
Wyświetleń: 6678

lipidowe. Aktywatorami tych inhibitorów są: Cu, Mn, Zn, Se. Flawonoidy i ich glikozydy, kwas cytrynowy...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

0,1-0,2% - duże ilości tłuszczu są w pestkach ok. 30%. barwniki i garbniki: ▪ flawonoidy: - czynniki...

Biochemia - wykład 1

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1547

, P - flawonoidy. Będziemy je omawiać wg funkcji metabolicznych. To co jest wspólne dla grupy B...