Flawonoidy - strona 9

Utlenianie biologiczne

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Kamila Stach
Pobrań: 924
Wyświetleń: 3003

        przez te enzymy), drobnocząsteczkowe antyoksydanty (askorbinian, tokoferol, flawonoidy roślinne, karotenoidy...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 1099
Wyświetleń: 5033

lipidowe. Aktywatorami tych inhibitorów są: Cu, Mn, Zn, Se. Flawonoidy i ich glikozydy, kwas cytrynowy...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 350
Wyświetleń: 1449

0,1-0,2% - duże ilości tłuszczu są w pestkach ok. 30%. barwniki i garbniki: ▪ flawonoidy: - czynniki...

Warzywnictwo i rośliny zielarskie-wykłady 1 i 2

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Henryk Kobryń
  • Warzywnictwo i rośliny zielarskie
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1372

; przy braku gromadzą się fenole; wpływa na metabolizm auksyny; oraz na syntezę flawonoidów; wpływ na procesy...

Biochemia - wykład 1

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1127

, P - flawonoidy. Będziemy je omawiać wg funkcji metabolicznych. To co jest wspólne dla grupy B...