Wpływ czynników chemicznych na drobnoustroje- laboratorium 11
- Politechnika Wrocławska
- Mikrobiologia lekarska
rosną bakterie fermentacji octowej, mlekowej, niektóre gatunki Thiobacillus (optimum pH 2-2,8...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
rosną bakterie fermentacji octowej, mlekowej, niektóre gatunki Thiobacillus (optimum pH 2-2,8...
lub przez fermentację octową produktów zawierających etanol. Ocet zawiera w określonym stę eniu : od 50 g/l do max, mo...
tlenowe kwaśne) np. fermentacja octowa - synteza kwasu octowego. fermentacje z udziałem grzybów...
, zwykle 6-procentowy lub 10-procentowy. Powstaje w wyniku fermentacji octowej alkoholu. Stosowany...
, Rhizopus, pałeczki z gr. coli warzywa zielone: bakterie fermentacji octowej, drożdże, pleśnie, (warzywa...
fermentacji octowej Acetobacter (również niektóre Pseudomonas). Proces wolny (orleański) - nieekonomiczny...
-6 niektóre bakterie (np. bakterie fermentacji octowej lub mlekowej) rosną przy kwaśnym odczynie...
jak i unieruchomioną Produkcja octu winnego • Ocet winny jest produkowany przez bakterie fermentacji octowej...
zapach. FERMENTACJA OCTOWA Proces tlenowy, kwas octowy jako produkt uboczny, powstaje...
- cukier - sól - kwas octowy uzyskany w wyniku fermentacji octowej etanolu - kwas mlekowy - przyprawy...