Fermentacja octowa - strona 2

note /search

Kwas octowy-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1729

lub przez fermentację octową produktów zawierających etanol. Ocet zawiera w określonym stę eniu : od 50 g/l do max, mo...

Mikrobiologia - wykłady

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1218
Wyświetleń: 7868

-6 niektóre bakterie (np. bakterie fermentacji octowej lub mlekowej) rosną przy kwaśnym odczynie...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5369

jak i unieruchomioną Produkcja octu winnego • Ocet winny jest produkowany przez bakterie fermentacji octowej...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3213
Wyświetleń: 4438

zapach. FERMENTACJA OCTOWA Proces tlenowy, kwas octowy jako produkt uboczny, powstaje...