Fermentacja alkoholowa - strona 9

note /search

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

w których organizmy żywe wytwarzają czynnik konserwujący - kiszenie i fermentacja alkoholowa ∙ działalność drożdży...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2275

powoduje powstawanie cukrów prostych, dwucukrów i dekstryn, które mogą być używane w procesach fermentacji...

Fotoperiodyzm

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1680

, fermentacje mogą zachodzić również w komórkach roślin wyższych, np.: fermentacja alkoholowa w tkankach...

Giełda historii medycyny

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 259
Wyświetleń: 2037

– odkrył że fermentacja alkoholowa i mlekowa zawdzięczają swoje istnienie wzrostowi drobnoustrojów...

Mikrobiologia- opracowane pytania egzaminacyjne

  • Politechnika Warszawska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 749
Wyświetleń: 2842

Mikrobiologia-pytania z połówki. Kto wyizolował zarazki wąglika? Robert Koch niemiecki lekarz i bakteriolog. Funkcja białkowych otoczek wirusów. Ochronna (chronią kwasy nukleinowe przed działaniem środowiska w okresie bytowania wirusów poza komórkami gospodarza), umożliwiają wirusowi adsorpcję na...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

powoduje powstawanie cukrów prostych, dwucukrów i dekstryn, które mogą być używane w procesach fermentacji...