Fermentacja alkoholowa - strona 9

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 532
Wyświetleń: 5754

- stężenie [g/dm3] 26g - naważka normalna Metody Biologiczne C6H12O6 2C2H5OH + 2CO2 + 28kcal Fermentacja...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1421

w których organizmy żywe wytwarzają czynnik konserwujący - kiszenie i fermentacja alkoholowa ∙ działalność drożdży...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1932

powoduje powstawanie cukrów prostych, dwucukrów i dekstryn, które mogą być używane w procesach fermentacji...

Fotoperiodyzm

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1561

, fermentacje mogą zachodzić również w komórkach roślin wyższych, np.: fermentacja alkoholowa w tkankach...

Giełda historii medycyny

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1897

– odkrył że fermentacja alkoholowa i mlekowa zawdzięczają swoje istnienie wzrostowi drobnoustrojów...

Mikrobiologia- opracowane pytania egzaminacyjne

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Danuta Czajkowska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1498

Mikrobiologia-pytania z połówki. Kto wyizolował zarazki wąglika? Robert Koch niemiecki lekarz i bakteriolog. Funkcja białkowych otoczek wirusów. Ochronna (chronią kwasy nukleinowe przed działaniem środowiska w okresie bytowania wirusów poza komórkami gospodarza), umożliwiają wirusowi adsorpcję na...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 126
Wyświetleń: 2443

powoduje powstawanie cukrów prostych, dwucukrów i dekstryn, które mogą być używane w procesach fermentacji...