Etanol - strona 6

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1337

octowego oraz redukcję aldehydu do etanolu przy katalitycznym udziale dehydrogenazy alkoholowej. Składa...

Ekstrakcja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1071

toksyczność -bierność chemiczna -bezwonność Wybór rozpuszczalnika w olejarstwie: nie- woda, etanol, eter...

Ekstrakty aromatów

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 987

roztworu lub są mikrokapsułkowane (w proszku). Jakość ekstraktów zależy od: Rodzaju rozpuszczalnika (etanol...

Dna, sem 5

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Diagnostyka molekularna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1351

500 μl supernatantu do świeżych probówek Eppendorf, dodać 1ml 95% etanolu i wytrącać DNA w temp -20°C...

Opracowanie zagadnień na egzamin

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Przemysław Kisiel
  • Chemia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 2492

ulice sola lub polewa solanka. Dlaczego nie można uzyskać 100% etanolu na drodze destylacji? Mieszanka...