Biotechnologia żywności - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia Środowiska
, emulgowanie, wiązanie wody, wypełniacze, zagęszczacze Tłuszcze niskokaloryczne np.. chemiczna estryfikacja...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, emulgowanie, wiązanie wody, wypełniacze, zagęszczacze Tłuszcze niskokaloryczne np.. chemiczna estryfikacja...
reakcji estryfikacji pewnego kwasu organicznego alkoholem etylowym w temperaturze 293 K wynosi 4...
– ester celulozy i kwasu octowego - gotowe włókna wiskozowe poddaje się estryfikacji bezwodnikiem kwasu...
estryfikacji, acylacji, oksydacyjnej deaminacji), albo będzie działał na jeden z enancjomerów pochodnych...
cholesterolu z pokarmu następuje estryfikacja przy udziale transferazy lecytyna-cholesterol. Średnio...
przy węglu 3' rybozy jest łatwa dla estryfikacji z grupą α-fosforanową kolejnego rybonukleozydo-5...
- otrzymywanie cefalosporen. Poprawę wchłaniania uzyskano w wyniku estryfikacji. Estry dobrze wchłaniają...
cytoplazmie (cytozolu) i obejmuje enzymatyczną estryfikację aminokwasów kosztem energii zawartej w ATP...
estryfikacji, dając odpowiednie estry - Ochratoksyna A cechuje się wysoką ciepłostabilnością Źródłem OTA...
, w obrębie kom nabłonkowych ulegają estryfikacji i tworzą TAG. Krótko i średniołańcuchowe trafiają w postaci...