Fermentacja - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia Środowiska
zmieniające smak, barwę i zapach. 6) pH wzrasta do 7 - Pseudomonas, Enterobacter, Escherichia produkcja...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
zmieniające smak, barwę i zapach. 6) pH wzrasta do 7 - Pseudomonas, Enterobacter, Escherichia produkcja...
Escherichia coli i enterokoków. Natomiast dodatkowe wymagania wskazują, że w 100 ml nie mogą być wykrywalne...
), z której w hodowli powstanie przynajmniej jedna kolonia Escherichia coli. Określanie miana coli jest podstawową...
Escherichia coli z B-galaktozydaza jako enzymem konstytutywnym, induktorem była laktoza o niskim stężeniu...
, Citrobacter, Escherichia Neisseria, Salmonella GRAM+ kwasy lipotejchowe, kw tejchowe,białka...
mikroorganizmów (głównie bakterii) 21. Źródłem zanieczyszczen wody pitnej jest Escherichia coli, bakterie grupy...
. Escherichia coli), są ponadto otoczone różową strefa wytrąconych soli kwasów żółciowych. Kolonie szczepów...
Bacillus anthracis Bacillus subtilis GATUNEK (SPECIES) Escherichia coli (pałeczka okrężnicy) RODZAJ (GENUS...
albo też ich analogi. Najlepiej poznanym przykładem enzymu jest produkcja b-galaktozydazy przez bakterie Escherichia...
redukcję wskaźnikowych bakterii Escherichia coli w osadach przy pH 11,5 do 12,0 w temperaturze 10C...