Emulsja - strona 3

note /search

Dekstran - Ksantan

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1834

; • Stosowane do zagęszczania potraw sterylizowanych i zamrażanych, do zagęszczania i stabilizacji emulsji...

Mapy-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Kartografia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 889

(czarne), posiadają pewną gęstość optyczną. Czytelność - określamy od strony barwnika (emulsji...

Guma arabska i traganta

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1176

stężeniach koloid ochronny, stabilizuje zawiesiny, piany, emulsje, zapobiega powstawaniu dużych kryształów...

Odolejanie wody - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1162

pod niskim napięciem zanurzonych w wodzie z dodatkiem soli. Przepływający prąd niszczy emulsje, koloidalne...

Alginiany i Karageny

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1960

emulsji i zawiesin. Agar • Najstarszy hydrokoloid stosowany w przemyśle spożywczym. • Otrzymywanie...