Elastaza - strona 2

Skład chemiczny mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Anatol Baraniak
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1337

, jest w zasadzie nierozpuszczalna w wodzie, nie pęcznieje, jest rozkładana przez trzustkowe elastazy i enzymy...

Układ pokarmowy - funkcje

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 14
Wyświetleń: 798

proteolityczne - proteazy - (pepsyna, rennina, trypsyna, dipeptydaza, elastaza) Enzymy nukleolityczne - nukleazy...

Aminokwasy i enzymy

  • Politechnika Gdańska
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1435

do powstania nieaktywnego kompleksu Elastaza, (EC 3.4.21.37), to enzym należący do grupy hydrolaz, a dokładniej...

Trzustka - opracowanie

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 2331

, chymotrypsynogen, lipaza, amylaza, DNA-aza, RNA-aza, fosfolipaza, elastaza 159. Co wytwarzają poszczególne komórki...

Przemiana azotowa

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Kamila Stach
Pobrań: 581
Wyświetleń: 2513

do fragmentacji na mniejsze peptydy o różnej długości - PEPSYNA - TRYPSYNA - CHYMOTRYPSYNA - ELASTAZA B...

Rozpuszczalność

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala-Kałucka
  • Biochemia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1050

przypisany np. EC 3.4.21.1 chymotrypsyna EC 3.4.21.36 elastaza pH= 7,5 optymalne dla enzymów. Proteazy...