Drożdże - strona 13

note /search

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5404

wysoko alkoholowych, stosowanie drożdży do wypieku pieczywa, produkcja octu, wina, serów, jogurt - Era...

Mikrobiologia- wykład 10

  • Politechnika Warszawska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 532
Wyświetleń: 2072

oraz bakterie gramdodatnie z rodzajów Micrococcus, Bacillus, Arthrobacter. Drożdże – przedstawiciele z rodzajów...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 896

, mięsień sercowy, mózg, W niewielkich ilościach: grzyby, glony, drożdże Pod względem budowy przypomina...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3227
Wyświetleń: 4452

Mikroorganizmy- wirusy, bakterie, grzyby (strzępkowe- pleśnie i jednokomórkowe -drożdże) Literatura -Szostak...

Koenzymy flawinowe

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 2793

(1933) /laktoflawina/owoflawina Występowanie: Drożdże, mięso, nabiał, ziarna zbóż, jaja Niedobór...