Dodatek do żywności - strona 8

note /search

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12432

jest cennym dodatkiem do żywności, pełniącym rolę wypełniacza w produktach o obniżonej zawartości tłuszczu...

Toksykologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Toksykologia
Pobrań: 1365
Wyświetleń: 7441

. dla większości dodatków do żywności, pozostałości pestycydów i leków weterynaryjnych. Wskaźnik ADI...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2905

i dodatek do żywności regulujący pH (symbol E 500b). Niegdyś był też stosowany do wyrobu napojów musujących...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 2142
Wyświetleń: 6678

i dodatkach do żywności wprowadzanych celowo oraz o substancjach szkodliwych dla zdrowia. Powiązania chemii...

Układy koloidalne - wykład

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1771

o różnej wielkości. Jest to koacerwacja (bardzo ważny proces w produkcji dodatków do żywności). Koagulacja...

Układy koloidalne - podział

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1757

o różnej wielkości. Jest to koacerwacja (bardzo ważny proces w produkcji dodatków do żywności). Koagulacja...

Projekt produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1435
Wyświetleń: 7441

jako jeden ze składników proszku do pieczenia i dodatek do żywności regulujący pH (symbol E 500b). Niegdyś...