Denitryfikacja enzymy - strona 4

Usuwanie azotu-opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Technologia wody i ścieków
Pobrań: 56
Wyświetleń: 819

zasadowości wody, obecności nieorganicznego źródła węgła oraz od stężenia tlenu. . denitryfikacja, redukcji...

Rodzaje inhibicji - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 3115

inhibicja, zaś substancje, które hamuja działanie enzymów określamy mianem inhibitorów. Ze względu...

Wykład - jednostki enzymatyczne

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof dr hab. Marta Konkofer
  • Biochemia
Pobrań: 490
Wyświetleń: 2359

JEDNOSTKI ENZYMATYCZNE Aktywność enzymu, czyli aktywność enzymatyczna, jest to prędkość reakcji...

Specyficzność działania enzymów

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Marian Bidziński
  • Biochemia
Pobrań: 644
Wyświetleń: 3486

Enzymy to białka o własnościach katalitycznych, które posiadają zdolność zwiększania szybkości...

Enzymy

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 231
Wyświetleń: 2667

ENZYMY Podstawowe cechy katalizy Zwiększenie prawdopodobieństwa zderzeń Zmniejszenie bariery...