Denaturacja białka - strona 3

note /search

Chłodzenie i zamrażanie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1155

: - rozrywanie błon komórkowych - rozdzielanie komórek - denaturację białka - syntezę żelu - niszczenie...

Właściwości błon komórkowych

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1099

na płynne, białka tracą strukturę 3 i 4 rzędową 50-70 denaturacja białka, destrukcja, dziury w błonie...

Poubojowe przemiany mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 455
Wyświetleń: 2324

(dotyczy głównie białek sarkoplazmy oraz mioglobiny) Stopień denaturacji białek mięśni zaleŜy od wielkości...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3108

(ich destabilizacja) -↑ stężenie soli, częściowa precypitacja (wytrącanie) niektórych (fosforany), denaturacja białek...