Dekstryny zastosowanie - strona 2

note /search

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1820

podstawienia wykazują mniejszą tendencję do retrogradacji i synerezy, znajdują one zastosowanie w przemyśle...

ŻYWIENIE W DNIE MOCZANOWEJ

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 42
Wyświetleń: 553

ograniczyć do połowy normy, - zwiększenie spożycie węglowodanów, - potrawy należy doprawiać dekstrynami...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

rozdzielenia go na frakcje o różnej temperaturze topnienia. Zastosowanie: do winteryzacji olejów (oddzielenie...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 896

%) podczas trawienia-dekstryny-30 cząsteczek glukozy GLIKOGEN „skrobia zwierzęca” Występowanie: wątroba, mięśnie, nerki...

Ph roztworu

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2002

 jonów wodorotlenkowych OH-. Definicja ta ma głównie zastosowanie do roztworów wodnych.W wyniku reakcji...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1372

- suszenie w obniżonym ciśnieniu w temperaturze odpowiednio niższej przy zastosowaniu związków...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1687

, dekstryny, błonnik, pektyny, -naturalnym ich środowiskiem jest gleba. Udział bakterii masłowych w niszczeniu...