Dekstryny właściwości - strona 7

note /search

Analiza żywności-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 721
Wyświetleń: 2373

. 50-600C STOSUJE SIĘ DO: -produktów zawierających duże ilości białek, cukrów prostych i dekstryn...

Analiza żywności-skrypt

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 434
Wyświetleń: 2261

. 50-600C STOSUJE SIĘ DO: -produktów zawierających duże ilości białek, cukrów prostych i dekstryn...

Ph roztworu

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2002

 solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1302
Wyświetleń: 3836

białka? a) rybosom b) mitochondriom c) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna...

Biochemia, Testy przykładowe cz2

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 672
Wyświetleń: 1645

) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna jest produktem: a) hydrolizy amylozy...

Izoenzymy

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1785

, które są metabolizowane do dekstryn → maltotriozy →maltozy i niewielkich ilości glukozy. Występuje oprócz trzustki...

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1547

, co wiąże się z rozkładem skrobi do dekstryn o małych cząsteczkach znaczenie α i β amylazy w technol jest b...