Dekstryny miodowe - strona 12

note /search

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2107

, rozkładana jest do dekstryn potem do maltozy a następnie do glukozy. Drobnoustroje amylolityczne np...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3227
Wyświetleń: 4452

- najważniejszy etap fermentacji obejmujący fermentację maltozy powstałej z dekstryn zawartych w zacierze...

Fizjologia układu pokarmowego

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 1001
Wyświetleń: 10507

Neurohormonalna regulacja ośrodka głodu i sytości: Ośrodek głodu: -NPY (!) -grelina (!) -dekstryny Ośrodek sytości...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 35
Wyświetleń: 994

(dekstryna, maltoza, glukoza 15 - 20 % H2O) Zagęszczanie przez odparowanie 2 ograniczenia: utrata substancji...

Rola telewizji w życiu dziecka 6-letniego

  • Socjologia
Pobrań: 2002
Wyświetleń: 15015

Dokument ma 84 strony. Praca licencjacka złożona jest z następujących części: wstęp, problematyka badań w świetle literatury, funkcje i zadania telewizji, specyfika przekazu telewizyjnego, wpływ telewizji na rozwój osobowości dziecka, pozytywny wpływ telewizji na rozwój osobowości jednostki, zagroż...

Socjologia - wykłady

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Socjologia
Pobrań: 252
Wyświetleń: 2121

skoncentrowana na jednej działalności (rodzina: narzeczeństwo - ślub - miesiąc miodowy - rozwód) Funkcje kultury...