Wykład - fermentacja glukonowa
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
odwodnienia przechodzi w kwas cis-akonitowy, który kolejno w skutek dekarboksylacji przechodzi w kwas...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
odwodnienia przechodzi w kwas cis-akonitowy, który kolejno w skutek dekarboksylacji przechodzi w kwas...
) MYDŁA - sole sodowe lub potasowe wyŜszych kwasów tłuszczowych (głównie palmitynowego, stearynowego...
węgla oraz liczbą i położeniem wiązań podwójnych Kwasy tłuszczowe nasycone: masłowy, palmitynowy...
w warunkach reakcji Michaela daje produkt E, z którego po hydrolizie i dekarboksylacji otrzymuje się 4...
zawierające małe ilości kwasów palmitynowego, olejowego i linolowego. Są one zastępowane przez kwas laurynowy...
. Powstający w glikolizie kwas. Pirogronowy ulega dekarboksylacji do aldehydu octowego a ten redukcji...
odpowiednio: kwas palmitynowy, oleinowy i linolowy W mleku krowim przewaga kwasów nasyconych, znikoma ilość...
: - Cysteamina (amina biogenna powstała podczas dekarboksylacji cysteiny). - Fosforan kwasu pantotenowego...
węgla - powstaje bardzo nietrwały związek, który natychmiast rozpada się na 2 cząst. kwasu 3...
składnik białkowy mleka. Pod wpływem kwasów lub enzymów np. podpuszczki, ulega wytrąceniu z roztworu...