Dekarboksylacja kwasu mrówkowego - strona 6

note /search

Cykl pentozo-fosforanowy

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1596

) Oksydacyjna dekarboksylacja kwasu 6-fosfoglukonowego (odwodorowanie przy C3 i odłączenie CO2 z pozycji 1...

Substancje konserwujące, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 777

, topione, twarogi, konserwy warzywne i grzybowe E-236 - kwas mrówkowy E-237 - mrówczan sodu E-238...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

(estryfikacja metodami pośrednimi) • Znane są estry skrobi z kwasem mrówkowym, octowym, propionowym...

Białka pokarmowe - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1400

przy aminokwasach aromatycznych, czyli fenyloalanina, tyrozyna, oraz wiązanie między leucyną i kwasem glutaminowym...

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1638

, znajdującego się w tkankach roślinnych i zwierzęcych. Z glicerydów uwalniają się wolne kwasy tłuszczowe...