Dekarboksylacja kwasu mrówkowego - strona 20

note /search

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5404

mrówkowy i etanol • Homofermentacja: • Wiele typowych bakterii kwasu mlekowego wytwarza ponad 90% kwasu...

Feromony- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1036

mrówkowy. Oprócz kwasu mrówkowego, w jadzie tym znajdują się krótkie peptydy i wolne aminokwasy w stężeniu...

Metody dezynfekcji

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1554

słonecznego o długości fali 250-260 nm, a więc tą część widma, która jest najsilniej absorbowana przez kwasy...

Skrypt do egzaminu

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1379

za bezwodnik kwasu mrówkowego; CO2 – mało aktywny chemicznie; C + O2 = CO2; jest bezwodnikiem kwasu węglowego...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

do funkcjonowania organizmu: enzymy, hormony, wit D, synteza, funkcjonowanie synaps Dodatek nienasyconych kwasów...

Analiza żywności-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 721
Wyświetleń: 2373

eteryczne, lotne kwasy i niektóre alkohole). Rozróżnia się następujące pojęcia dotyczące suchej masy: -sucha...

Analiza żywności-skrypt

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 434
Wyświetleń: 2261

eteryczne, lotne kwasy i niektóre alkohole). Rozróżnia się następujące pojęcia dotyczące suchej masy: -sucha...