Dekarboksylacja kwasu cytrynowego - strona 20

note /search

Podział opakowań aktywnych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1484

przeciwdrobnoustrojowych Najwcześniej stosowano kw.organiczny i ich sole (kw.benzoesowy, laurowy, propionowy, cytrynowy...

Intergument-skóra

  • Uniwersytet Warszawski
  • Anatomia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 987

, aminokwasami, transaminazą, kwasem cytrynowym itd. W okolicach 50 roku życia pojawiają się białowow-potasowe...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2107

są: dekarboksylacja aminokwasów prowadząca do powstania amin biogennych, d. kwasu pirogronowego, w wyniku...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

reakcjom dekarboksylacji lub/i dezaminacji. W pierwszym przypadku powstają aminy biogenne – typowe produkty...

Sadownictwo-wykład

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Sadownictwo
Pobrań: 28
Wyświetleń: 994

i kw. cytrynowego niż owoce koloru żółtego Pomarańcza- witamina C do 65 mg%, kwas foliowy 37 mg...