Dekarboksylacja kwasu cytrynowego - strona 19

note /search

Witamina B2

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1239

kwasu nikotynowego) Syntetyzowana przez mikroflorę żwacza, a także w organizmie krowy z tryptofanu...

Wstęp do biochemii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biochemia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1750

jest adenozynotrifosforan (ATP). Trzy typy metabolizmu Cykl kwasu cytrynowego Acetylo-CoA, główny pośrednik skupiający...

Układ płciowy męski

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 371
Wyświetleń: 3031

cewkowych lub cewkowo-pęcherzykowych i części wyprowadzające, wydziela kwas cytrynowy, kwaśną fosfatazę b...

Naotatki biologia

  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Biologia
Pobrań: 875
Wyświetleń: 3633

kwasu cytrynowego lub cyklem Krebsa. Są to najważniejsze reakcje mające miejsce w mitochondriach...

Choroby przedżołądków

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Interna bydła
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2842

na tworzeniu się nadmiernej ilości kwasu mlekowego, co może doprowadzać do spadku pH treści żwacza do wartości...

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 4963

zawierają: kwasy organiczne składniki mineralne witaminy barwniki m.in. antycyjany, chlorofil, karoten...