Biologia roślinna - wykład 14
- Uniwersytet Wrocławski
- Biologia roślinna
wzrost aktywna w postaci anionu Synteza: pochodna tryptofanu, synteza w dwóch reakcjach (dekarboksylacja...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
wzrost aktywna w postaci anionu Synteza: pochodna tryptofanu, synteza w dwóch reakcjach (dekarboksylacja...
/składnikami błon biologicznych? Wolne kwasy tłuszczowe Sfingolipidy Triacyloglicerole Fosfolipidy Cholesterol...
występowania, interakcje z innymi organizmami. - Metody biologii molekularnej: analiza ilościowa kwasów...
, Rhizopus. Powodują psucie się żywności. W biotechnologii i przemyśle stosowane do wytwarzania kwasu...
% węglowodany 0,5-5,6% białka 0,1-1,1% tłuszcze Ponadto zawierają: kwasy tłuszczowe składniki mineralne barwniki...
prowadzenie fermentacji mlekowej, lub poprzez dodatek naturalnych kwasów (kwas mlekowy, cytrynowy, octowy...
pomidory 0,2-0,5 Zawartość kwasów ogółem w owocach w przeliczeniu na kwas jabłkowy lub cytrynowy. Ziarnkowe...
, takie jak kwas amidosulfonowy (sulfaminowy) (NH2SO3H), cytrynowy, winowy i glukonowy. Kwasy amidosulfonowy...
węglowodany bez wytworzenia gazu, przy czym powstają małe ilości kwasu (mlekowego), - niektóre gatunki...
azotowy Mniej niebezpieczny dla ludzi Stosowany w mieszaninach z detergentami Kwasy słabe: cytrynowy...